A Hideg Nyári évszaktípus elsősorban egy Nyári paletta, akinek másodlagos évszaka a Tél. A világos és hűvös nyári színeket az élénk téli hatás tisztábbá és ragyogóbbá teszi. Az összhatás hideg, de még mindig lágyabb.

A-Hideg-Nyari-evszaktipus-reszletes-osszefoglaloja

Az arcon mérsékelt kontraszt figyelhető meg a sötétebb haj, világos szemszín és bőrtónus között. Akárcsak a többi Nyár típusnak, a Hideg Nyaraknak is érdemes kerülniük a túl sötét és túl élénk színeket, hiszen azok teljesen eluralkodnak visszafogott és lágy vonásaikon.

Magyarországon a Téli évszaktípus mellett talán a második leggyakoribb típus hamvas középbarna hajával és világos szürkéskék vagy szürkészöld szemével. Elegáns megjelenése ellenére a Hideg Nyarak között is előfordul, hogy melegebb szőkére vagy akár vörösre festik a hajukat teljesen összekuszálva ezzel hideg kinézetüket.

A-Hideg-Nyari-evszaktipus-celeb-arcos-peldakkal

Emily Deschanel / Emily Blunt / Palvin Barbara / Elizabeth Hurley

Megjegyzés: Természetesen nem lehetek száz százalékosan biztos a példaként hozott celebek évszaktípusában, de mindenképpen fontosnak tartom, hogy képekkel is bemutassam az egyes típusokat. Ennek célja mindössze a jobb megértés és az összhatás illusztrálása.

 

Lehetséges bőrtónus: hűvös és rózsás bézs vagy áttetsző porcelán
Lehetséges hajszín: extra világos hamvasszőke, hamvas középbarna, őszes barna
Lehetséges szemszín: szürkéskék vagy szürkészöld, szürke

 

A-Hideg-Nyari-evszaktipus-palettaja-legjobb-szinei

 

Legjobb színek: világosak, hidegek és mérsékelten élénkek
Legjobb neutrális színek: törtfehér, halványszürke, grafitszürke, tengerészkék
Kerülendő színek: sötét árnyalatok, mint a fekete; a túl élénk színek, mint a tűzpiros és a meleg színek, mint a narancs vagy korall
Az évszaktípus stílusa: klasszikus és drámai
A Hideg Nyár testvér palettája: a Hideg Tél ~ ez az jelenti, hogy kölcsönveheted a világosabb árnyalatokat erről a palettáról
További egy-két híres példa: Kimberly Williams, Paulina Poriskova, Miranda Lambert, Kate Winslet, Sharon Stone,

 

Te is tudni szeretnéd melyek a legjobb színeid és melyik évszaktípushoz tartozol?
Ne vásárolj többé olyan ruhákat, amik nem illenek hozzád és nem emelik ki a szépséged!

Gyere el egy személyes kendőpróbára, azaz Színtanácsadásra vagy rendeld meg egyedülálló módon csak a Színes Gardrób tanácsadójától az Online színtanácsadást.

Save

Save

Turi Ági, szín- és stílustanácsadó, blogger vagyok. Évek óta segítek a hozzám forduló nőknek megtalálni az évszaktípusukat, azokat a színeket, amelyek legjobban illenek hozzájuk és kiemelik természetes szépségüket. A színtanácsadásnak köszönhetően életre szóló élményt szerezhetek neked is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.