A Lágy Nyári évszaktípus elsősorban egy Nyári paletta, akinek másodlagos évszaka az Ősz. A visszafogott és hideg nyári színeket a meleg őszi hatás mélyebbé és tompábbá teszi. Az összhatás halvány és hűvös.

A-Lagy-Nyari-evszaktipus-reszletes-osszefoglaloja

Az arcon alig figyelhető meg kontraszt a középtónusú haj, szemszín és bőrszín között. Az egyik legérdekesebb, viselője által mégsem igazán kedvelt évszaktípus. Mivel megjelenése igen finom, így a legtöbben festik a hajukat, hiszen úgy érzék szürkék és erőltenek. Ennek oka legtöbbször az, hogy nehéz megtalálni azokat a hűvös és matt árnyalatokat, amik kiemelik szépségüket.

Sok Lágy Nyár úgy érzi, hogy nem tud dönteni meleg vagy hideg típus-e. Különösen nehéz helyzetben vannak azok, akiknek sötétebb hamvasbarna hajuk és szürkésbarna szemük van. Őket legtöbbször vagy Télnek, rosszabb esteben Ősznek sorolják be, még nagyobb zűrzavart okozva.

Itthon is igen gyakori típus a Nyári évszakon belül.

A-Lagy-Nyari-evszaktipus-celeb-arcos-peldakkal
Ellen Pompeo / Rachel McAdams / Jennifer Aniston / Katie Holmes

Megjegyzés: Természetesen nem lehetek száz százalékosan biztos a példaként hozott celebek évszaktípusában, de mindenképpen fontosnak tartom, hogy képekkel is bemutassam az egyes típusokat. Ennek célja mindössze a jobb megértés és az összhatás illusztrálása.

Lehetséges bőrtónus: csontszínű, szürkés vagy neutráls bézs
Lehetséges hajszín: hamvasbarna, középbarna, egérszürke, hamvas közép vagy sötétszőke
Lehetséges szemszín: szürkésbarna, szürkéskék, szürkészöld, zöldesbarna, világos mogyoróbarna

 

A-Lagy-Nyari-evszaktipus-palettaja-legjobb-szinei

 

Legjobb színek: világosak, hidegek és tompák
Legjobb neutrális színek: törtfehér, halványszürke, középszürke, tengerészkék
Kerülendő színek: sötét árnyalatok, mint a fekete; a túl élénk színek, mint a magenta vagy tűzpiros és a meleg színek, mint a narancs vagy a korall
Az évszaktípus stílusa: klasszikus és természetes
A Lágy Nyár testvér palettája: a Lágy Ősz ~ ez az jelenti, hogy kölcsönveheted a világosabb és hűvösebb árnyalatokat erről a palettáról
További egy-két híres példa: Sarah Jessica Parker, Kate Moss, Catherine Middleton, Marion Cotillard, Angelina Jolie

 

Te is tudni szeretnéd melyek a legjobb színeid és melyik évszaktípushoz tartozol?
Ne vásárolj többé olyan ruhákat, amik nem illenek hozzád és nem emelik ki a szépséged!

Gyere el egy személyes kendőpróbára, azaz Színtanácsadásra vagy rendeld meg egyedülálló módon csak a Színes Gardrób tanácsadójától az Online színtanácsadást.

Save

Save

Save

Save

Turi Ági, szín- és stílustanácsadó, blogger vagyok. Évek óta segítek a hozzám forduló nőknek megtalálni az évszaktípusukat, azokat a színeket, amelyek legjobban illenek hozzájuk és kiemelik természetes szépségüket. A színtanácsadásnak köszönhetően életre szóló élményt szerezhetek neked is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.