A Világos Nyári évszaktípus elsősorban egy Nyári paletta, akinek másodlagos évszaka a Tavasz. A világos és hűvös nyári színeket a meleg tavaszi hatás üdébbé és ragyogóbbá teszi. Az összhatás visszafogott és világos.

A-Vilagos-Nyari-evszaktipus-osszefoglaloja

Az arcon alig figyelhető meg kontraszt a világos haj, szemszín és bőrtónus között. Akárcsak a Világos Tavaszi évszaktípusnak, a Világos Nyaraknak is érdemes kerülniük a sötét és túl élénk színeket, hiszen azok teljesen elnyomják finom és lágy vonásait.

Hazánkban a Nyári évszaktípus az egyik leggyakoribb, így Világos Nyarakat is megfigyelhetünk, ha nem színezik melegebb szőkére vagy barnára hamvas hajukat. Sokan érzik úgy, hogy állandóan sápadtak, hiszen egy erőteljesebb színben elvesznek.

Vilagos-Nyari-evszaktipus-celeb-arcos-peldakkal

Naomi Watts / Gwyneth Paltrow / Jodi Foster / Michelle Pfeiffer

Megjegyzés: Természetesen nem lehetek száz százalékosan biztos a példaként hozott celebek évszaktípusában, de mindenképpen fontosnak tartom, hogy képekkel is bemutassam az egyes típusokat. Ennek célja mindössze a jobb megértés és az összhatás illusztrálása.

Lehetséges bőrtónus: világos és rózsás, csontszínű vagy hideg bézs
Lehetséges hajszín: világos hamvasszőke, őszes szőke vagy világos hamvas barna
Lehetséges szemszín: világos szürkéskék vagy szürkészöld

 

A-Vilagos-Nyari-evszaktipus-szinpaletteja-legszebb-szinei

 

Legjobb színek: világosak, hidegek és finomak
Legjobb neutrális színek: törtfehér, halványszürke, középszürke, tengerészkék
Kerülendő színek: sötét árnyalatok, mint a fekete; a túl élénk színek, mint a magenta vagy tűzpiros és a meleg színek, mint a narancs vagy a korall
Az évszaktípus stílusa: klasszikus és romantikus
A Világos Nyár testvér palettája: a Világos Tavasz ~ ez az jelenti, hogy kölcsönveheted a világosabb és hűvösebb árnyalatokat erről a palettáról
További egy-két híres példa: Reese Witherspoon, Heather Locklear, Cate Blanchett, Charlize Theron

 

Te is tudni szeretnéd melyek a legjobb színeid és melyik évszaktípushoz tartozol?
Ne vásárolj többé olyan ruhákat, amik nem illenek hozzád és nem emelik ki a szépséged!

Gyere el egy személyes kendőpróbára, azaz Színtanácsadásra vagy rendeld meg egyedülálló módon csak a Színes Gardrób tanácsadójától az Online színtanácsadást.

Save

Save

Save

Turi Ági, szín- és stílustanácsadó, blogger vagyok. Évek óta segítek a hozzám forduló nőknek megtalálni az évszaktípusukat, azokat a színeket, amelyek legjobban illenek hozzájuk és kiemelik természetes szépségüket. A színtanácsadásnak köszönhetően életre szóló élményt szerezhetek neked is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.