A legjobb színeink megtalálása elsőre lehet nem tűnik olyan könnyű feladatnak, ráadásul sok szubjektív tényező is befolyásolja a színlátásunkat. Azonban remélem, ezzel és a következő posztom segítségével sikerül megállapítanod a lehetséges évszaktípusodat, illetve a hozzád illő legjobb árnyalatokat.

Hogyan találd meg az elsődleges évszaktípus palettádat

Kövesd az alábbi lépéseket és nemcsak a színeidet találhatod meg, de át is tudod  rendezni a ruhatárad:

1. Először is kérd meg a legjobb barátnődet, hogy jöjjön át hozzád és segítsen neked – egyrészt a színek hatásának eldöntésében, másrészt pedig össze tudjátok hasonlítani egymáson az eredményeket.

2. Mielőtt megérkezik nyisd ki a szekrényed és készíts egy listát a ruháid színeiről. Jelöld meg a színeket a szerint, hogy melyiket szereted leginkább/melyikben kapsz bókokat; melyek azok amelyeket kedveled; melyek azok, amelyeket csak ritkán és melyek azok, amelyeket sosem veszed fel -remélem, ebből csak nagyon kevés lesz :)

3. Gyűjtsd össze alábbi színeket lehetőség szerint valamilyen anyagból (póló, terítő, akár törölköző), természetesen, ha nem találod meg mindet és a barátnőd sem tudja elhozni, akkor használhatsz színes papírt is.

 

A legjobb tesztszínek a négy fő évszaktípus megtalálásához

 

4. Mikor megérkezett a barátnőd kínáld meg egy üdítővel és kezdődhet a móka :)

5. Ülj le lehetőség szerint természetes fénnyel szemben egy tükör elé sminkeletlen arccal és csukd be a szemed néhány pillanatra.

Ha kinyitod mi tűnik fel először?

  • a világos szőke vagy vöröses hajad, a lágy szemszíned és az üde arcbőröd?
  • vagy a sötét hajszíned, az élénk vagy sötét szemed és a kontrasztok az arcodon?
  • a hamvas szőke vagy barna hajszíned, a szürkés árnyalatú szemed és a rózsaszínes arcbőröd?
  • esetleg meleg vörös vagy barna a hajad, a szemed sötétebb árnyalatú, de meleg tónusú a bőröddel együtt?

6. Tegyétek az arcod elé az egyes színeket – ha jellemzően melegek a színeid, akkor a hideg színek szürkévé teszik az arcbőröd. Ha viszont hideg színeid vannak, akkor a meleg színek sárgássá tesznek.

7. Végezetül itt egy kis összefoglaló a négy alap évszaktípus jellemzőiről:

 

A négy fő évszaktípus jellemzőinek összefoglalója

 

Legközelebb beleássuk magunkat a részletekbe, hogy megtudd melyik évszaktípusok kombinációja lehetsz.

Save

Save

Save

Turi Ági, szín- és stílustanácsadó, blogger vagyok. Évek óta segítek a hozzám forduló nőknek megtalálni az évszaktípusukat, azokat a színeket, amelyek legjobban illenek hozzájuk és kiemelik természetes szépségüket. A színtanácsadásnak köszönhetően életre szóló élményt szerezhetek neked is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.