Miután az előző posztom segítségével már valószínűleg tudod, hogy melyik elsődleges évszaktípus lehetsz – a világos és meleg Tavasz, a hűvös és hamvas Nyár, az aranyló és gazdag Ősz vagy a hideg és élénk Tél.

Ebben a bejegyzésben mutatok néhány további színt annak eldöntésére, hogy a négy fő típus melyik alcsoportjába tartozhatsz, azaz melyik két fő évszak kombinációja lehetsz.

Hogyan találjuk meg az évszaktípusunkat? A 12 évszak paletta részeletesebben

A képeken bemutatott első sorban szereplő színeket szintén valamilyen anyagból tedd az arcot mellé, elé, míg a második sort rúzsban célszerű tesztelni. Ha megtaláltad a megfelelő árnyalatot, nem fogod elhinni, de fehérebbnek fog tűnni a fogad!

 

Tavaszi teszt színek az évszaktípus alcsoportjának megtalálásához

 

Őszi teszt színek az évszaktípus alcsoportjának megtalálásához

 

Nyári teszt színek az évszaktípus alcsoportjának megtalálásához

 

Téli teszt színek az évszaktípus alcsoportjának megtalálásához

 

Vedd elő a listát a ruháid színéről és tanulmányozd át.

Hogyan jellemeznéd a kedvenc színeidet? Hidegek és élénkek, lágyak és tompák, melegek, de világosak, esetleg sok barna és aranyló árnyalat van közöttük?

Ha megtaláltad a fő évszaktípusodat, akkor nézd meg az alábbi táblázatokat, hogy melyik altípus írja le a te és a kedvenc, általad legjobbnak ítélt színek tulajdonságait:

 

A Tavasz típusok

A Tavasz típusú hölgyek fő jellemzője a világos és üde összhatás. A barackos vagy szeplős bőr, az aranylón vagy vörösesen csillogó haj és az inkább világos, lágy színű szem a szembetűnő. Megjelenésük legtöbbször fiatalos. Itthon nem túl gyakori évszaktípusok, leginkább a Világos vagy a Meleg Tavasz típusokkal találkozhatunk.

Színeik melegek, élénkek és üdék.

 

A három tavaszi évszaktípus összegző táblázata képekkel

A Nyár típusok

A Nyári évszaktípusú nők összhatása lágy és hűvös. Bőrük kékes vagy rózsaszínes alaptónusú, hajuk mindig hamvas, míg szemük színe szürkés árnyalatú akár kék akár barnás színű. A Nyári típus az egyik legelterjedtebb hazánkban, megjelenésük klasszikus és eleganciát sugárzó.

A legtöbbször eddig a Lágy Nyári évszaktípusú hölgyek fordultak hozzám, hiszen ez az egyik legnehezebben elemezhető típus. Különösen akkor lehetnek bajban, ha sötétebb hajszínnel és világosabb szemszínnel, vagy sötétebb barna hajjal és szintén sötétebb barna szemmel rendelkeznek. Őket leginkább a Tél, de előfordul, hogy a melegebb Ősz típusba sorolják. Sajnos mindekét esetben el fogják nyomni őket az erőteljes és sötét színek.

Gyakori, hogy a különleges szürkésbarna, “egérszürke” hajukat a Lágy Nyári hölgyek mindenféle színre befesik, ami szintén megnehezíti a megfelelő árnyalatok megtalálását.

Színeik hűvösek, pasztellek és világosak.

 

A három nyári évszaktípus összegző táblázata képekkel

 

Az Őszi típusok

Az Ősz típusú hölgyek fő jellemzője a gazdag és aranyló összhatás. Hasonlítanak a Tavasz típushoz, azonban sötétebb tónusban – hajuk közép vagy sötét színű és vöröses csillogású, szemük színe is mélyebb árnyalatú és egyben meleg is, bőrük színe inkább krémes és könnyen barnuló. Az ilyen típusú nők kedvence a barna, a rozsdás árnyalatok és a földszínek.

Itthon barna hajuk és szemük miatt sokan gondolják magukat Ősz típusnak holott a legtöbb esetben a barna vagy a narancs szín sápasztja őket és valójában, az esetek többségében Sötét vagy Hideg Tél típus bújik meg az előnytelen színek mögött.

Színeik melegek, sötétek és tompítottak.

 

A három őszi évszaktípus összegző leírása képekkel

 

A Téli típusok

A Téli típusú nők fő jellemzője a kontrasztok – világos, hűvös árnyalatú bőrüket közép vagy sötét színű haj szegélyezi, szemük színe vagy élénk vagy igazán mély. Az ilyen típusú hölgyek megjelenése drámai és izgalmas, a másik leggyakoribb típus Magyarországon.

Sokan érzik úgy, hogy a tiszta és mély téli színek, mint a fekete, a sötétszürke, a padlizsánlila vagy a sötétkék, öregíteni fogják őket. Igazán kár, hiszen ezek az árnyalatok kiemelik szépségüket és egészségessé, ragyogóvá varázsolják őket.

Színeik hidegek, élénkek és sötétek.

 

A három téli évszaktípus összegző leírása képekkel

 

Remélem, mostanra közelebb kerültél az igazi színeidhez és kedvedre kipróbálod őket. Ha továbbra is bizonytalan vagy keress meg nyugodtan tanácsért vagy egy szakszerű elemzését.

 

Hamarosan közelebbről is megismerheted az egyes évszaktípusokat és színeiket.

 

A sztárok fotóinak forrása: google.com

Save

Save

Save

Turi Ági, szín- és stílustanácsadó, blogger vagyok. Évek óta segítek a hozzám forduló nőknek megtalálni az évszaktípusukat, azokat a színeket, amelyek legjobban illenek hozzájuk és kiemelik természetes szépségüket. A színtanácsadásnak köszönhetően életre szóló élményt szerezhetek neked is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.