Üdvözöllek a honlapon, a Színes Gardróbban. Örülök, hogy ide kattintottál, remélem, sok hasznos és inspiráló ötletet találsz majd és rendszeresen visszatérsz.

Turi Ági, szín- és stílustanácsadó, divat blogger vagyok.

Gyerekkorom óta rajongok a ruhákért, a cipőkért és a divatért. Akkor még csak magamat és Barbi babáimat öltöztettem, mára tudatosan és jó érzékkel másoknak is segítek.

Tinédzser koromat végig kísérték a női magazinok, óriási kollekciót gyűjtöttem össze az évek alatt kiegészítve könyvekkel az ismereteimet. A ’90-es évek közepén került először a kezembe a freudin kiadó Színkalauz című könyve, ami még csak a négy évszaktípust határozta meg, majd anyukám megkapta a Color Me Beautiful műhelyében készült Stíluskalauzt, ami részletesen írt a színek és a stílus fontosságáról. Mindkét könyv magával ragadó volt és onnantól kezdve igyekeztem átgondoltan és a színeimnek megfelelően öltözködni. Úgy érzem ez már a kezdetekről jól sikerült, hiszen középiskolás korom óta hallom a barátnőimtől egy-egy kirakatnézés vagy vásárlás során, hogy “ez olyan Ágis darab”.

A színek, a divat és az egyéni stílus kialakítása iránti töretlen lelkesedésem eredményeképpen 2013-ban elvégeztem a Modart Divatiskolában a hazai színelemzés megalapítója, Pirityi Éva által vezetett szín- és stílustanácsadó képzést.

 

Két évvel ezelőtt, mikor 30 éves lettem gondoltam, kicsit enyhítem a “csalódottságomat” és elindítottam egy angol nyelvű blogot, a 30 something urban girl-t. Divatról, stílusról, lakberendezésről és persze a színekről, színtanácsadásról írok, valamint kiélhetem a polyvore iránti rajongásomat rengeteg outfit öltet közzétételével. Az elmúlt időszakban pedig már célirányosan, az évszaktípusokhoz leginkább passzoló ruha összeállításokat készítek, amelyeket itt is megosztok majd a Gardrób menüpont alatt.

Az utóbbi időben számos, főként amerikai nőnek segítettem megtalálni az évszaktípusát, azaz a hozzájuk illő legszebb színárnyalatokat. Készítettem több teljes körű szín- és stílustanácsadást, illetve állítottam össze egyéni kapszula gardróbokat. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam, íme néhány:

Nagyra értékelem a válaszodat és úgy érzem, hogy tényleg a Lágy Nyári típusba tartozom, így már minden világos! Nagyon tetszik a blogod és úgy gondolom, hogy rengeteg színelemzés elolvasása után a tiéd a legjobb! Igazán alaposan mutatod be az egyes palettákat sok nagyszerű példával. Alig várom, az új posztjaidat.
I really appreciate your response and I do feel I fit the soft summer palette, it makes a lot of sense to me now! I love your blog and I think your color analysis is the best and I’ve read a ton! You thoroughly walk through each palette and give so many great examples. I look forward to seeing more!
Igazán nagy megkönnyebbülés (…megtudni a színeimet…) és így végre továbbléphetek és elkezdhetek felépíteni egy a kiegészítő színeimre épülő ruhatárat. Köszönöm az objektív meglátásod és képességeidet.
I have such a sense of relief now and feel like I can finally move on and begin building a wardrobe in my own complementary colors. Thank you for lending me your objective eye and abilities.
Köszönöm még egyszer, hogy segítettél megállapítani az évszaktípusomat! Mióta elkezdtem hordani a “saját” színeimet, folyamatosan olyan bókokat kapok, mint “nagyon jól nézel ki ma” vagy “fogytál? szuperül nézel ki!”
Thanks again for helping me determine my color season! I’ve started wearing “my” colors and I keep getting compliments ranging from “ you look beautiful today” to “have you lost weight? You look so great!”
Nagyon köszönöm a válaszod! Teljesen felvillanyozott a éleslátású, részletes visszajelzésed. Az “ítéleted” óta már kétszer is voltam vásárolni, amit egész felnőtt életem során szívből utáltam, de most hirtelen szórakozássá vált! Sokkal hatékonyabb lettem és elmúlt a “próbafülkei depresszióm”! A stílusomra vonatkozó javaslatait és kulcsszavaid nagyon segítőkészek voltak.
Thank you so very much for this answer! I was thrilled to get your insightful, detailed reply. And I have been shopping twice since getting your ‘verdict’. Having hated it with a passion all my adult life, suddenly it was fun! I was so much more efficient and didn’t have changing room depression either. Your styling suggestions and key words for identifying the right clothes were so helpful.

 

Mostanra a blogom napi látogatóinak száma ezer fölé emelkedett, amire nagyon büszke vagyok.

A blogomhoz kapcsolódóan lettem Pinterest függő. Egyszerűen nem tudom megunni, annyi remek ötletet és inspirációt lehet gyűjteni akár 10 perc alatt!

Az elmúlt egy évben nemcsak online, de személyesen is közreműködtem neves hazai vállalat, például a Paksi Atomerőmű vagy a Hungaropharma, céges rendezvényein színelemzőként Molnár Tímea, Stílus mentorral.

 

Bízom benne, hogy az angol blogom sikerét át tudom ültetni a Színes Gardróbra is. Remélem, hogy olvasás közben a stílusos ötletek, az inspiráló képek és outfitek, valamint a hasznos információk téged is megihletnek, elgondolkodtatnak és segítenek abban, hogy minden nap ragyogóan érezed magad.

Ha pedig professzionális segítségere lenne szükséged, ne habozz, keress meg bátran telefonon, emailben vagy akár csak egy hozzászólásban.

 

Jó böngészést, kellemes olvasást!

Alairas-dr-nelkul-k

 

 

 

Save

Save